tiistai 23. syyskuuta 2014

Koiran paikka autossa

Kuinka usein sitä tuleekaan nähtyä esimerkiksi Facessa "söpöjä" kuvia koirista makaamassa auton hattuhyllylla tai penkillä istumassa vapaana....

Itse miettii vain, mitäköhän niille kävisi kolarissa...

Kuinka moni sitä tuleekaan miettineeksi, millä voimalla kymmenkiloinen basenji rojahtaa hattuhyllyltä mamin niskaan 60 kilsan vauhdista... Ja kuinka moni onnettomuuksista jäisi tapahtumatta, jos ei tarvitsisi vähän väliä katsoa mitä se Fifi takapenkillä duunaa ja napata siitä vielä vaikka söpöilykuvia samaan aikaan kun ajaa motarilla..."Karkeasti laskettuna äkkijarrutus 50 kilometrin tuntivauhdista 40-kertaistaa esineen massan. Suuremmilla nopeuksilla törmäysvoima kasvaa edelleen: tavanomaisilla maantienopeuksilla jo kilon painoinen tavara voi törmätä edellä istuvaan 70 kilon suuruisella voimalla."Esimerkiksi 100 grammaa painava matkapuhelin painaa 90 km/h vauhdin pysähtyessä noin 13 kiloa.


Mistä tämä nyt taas tuli omaan mieleen taas? Fasesta, mistäpä muualta. 

Omat koirat eivät koskaan matkusta vapaana, vaan aina takapaksissa ja silloinkin häkissä, paras vaihtoehto hinta/laatu/turvallisuus suhteelta on ehdottomasti "lentoboksi" Joita saa esimerkiksi edulliseen hintaan täältä.

Tältä näyttää labradorinnoutajan boksi törmäyksen jälkeen, koira selvisi vammoitta, omista taas sai turvavyöstä huolimatta vakavat vammat, jäi henkiin. Missäköhän kunnossa kaksikko olisi jos koira olisi ollut vapaana autossa, ohjuksena?....
Vaan kuinka moni sitä tässä kohtaan toteaa itsekseen, kun se tykkää katsella ikkunasta ajaessa, häkki on niin ankea, enkä mä koskaan aja kolaria, kerta se on ensimmäinenkin.


-UG, olen puhunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti