tiistai 18. marraskuuta 2014

Arki rullaa

Vai rullaako, suurin osa rempasta tai ainakin pakollisesta osioista saatiin päätökseen, uudet huoneet jätettiin suosiolla tapetoimatta, niille kun ei vielä ole tarvetta, riitti että ne sai pohjamaaliin. Naukkasen huone on tullut kokonaisuudessaan valmiiksi.

Haikeudella paklailin koirahuoneen ikkunanpieliä koirien kynsien jäljiltä, samalla ulko-ovi sai uuden petsikerroksen ja näyttää nyt kynnyksineen tuliterältä.

Remontin loputtua ja osittain varmaankin kylmän sään vaikutuksestakin, kun koirat ovat suuriimman osan päivästä sisällä, Nata on kunnostautunut taas askartelupuolella sillehän maituu ohi mennen kaikki langasta/narusta tehty, rintsikan olkaimet, hiuslenkit, langanpätkät yms, sillähän oli ensin päivä jolloin oksennettiin oikein huolella sisälle (mattoa en alkanut edes pesemään vaan kannoin ulos), seuraavana päivänä lensikin sitten ripaska ja emännällä oli huumori aika kaukana kun olet juuri saanut lämmitettyä huutavalle lapselle ruuan ja huomaatkin olohuoneen maton olevan ripaskassa ja Natahan ei pihalle pyydä normipäivänäkään, kuka sitä nyt märässä pusikossa haluaisi käydä kun pesuhuoneen lattialla on vielä lämmitys *Huokaisu*
Vaan pikapissat pihallakin täytyy vahdata taskulampun kanssa, muutoin tuotokset löytyvät varmuudella joltakin verannoista.

Ei muuten kukkinut huumorinkukka yhtään.

Torstaina Turengissa podettiin "taas" vesikriisiä ja isäntä teki pitkän päivän töissä, Naukkasen kanssa irroittelimme eteisen kynnyksiä maalattavaksi. Nata on jostain syystä saanut päähänsä, ettei se halua olla Naukkasen kanssa missään tekemisissä. paitsi jos tällä on ruokaa, sitten voidaan kerjätä Essin vieressä ja olla normaalisti,Viimeiset pari viikkoa on kuitenkin normitilanteessa vältellyt lasta, tämä ei suinkaan tarkoita sitä, että se hakeutuisi johonkin pedeistä nukkumaan omaan rauhaan, vaan se siivertää päämäärättömästi koko ajan eteinen-keittiö-olohuone-Naukkasen huone-pesuhuone akselia.

Vessaan mennessäni Naukka leikki ovella, Nata makasi koirien kerrossängyn yläpidillä eteisessä ja Essi veteli hirsiä olohuoneessa. Naukkanen laittoi oven kiinni ja äänestä päätellen konttasi kerrossängyn luo, seuraavaksi kuului vain naps.
Onneksi selvittiin lähinnä säikähdyksellä, vain yksi hammas oli lävistänyt kämmenen puolen, mutta todennäköisesti enemmän pelästyksestä johtuen Naukkanen itki niin että kyyneleet vain valuivat.

Emäntä taas oli kiukkuinen ja komensi tai lähinnä karjui koirat pihamaalle. Olin pitänyt kerrossänkyä Naukkanen turvallisena paikkana, se kun ei käsineen ylety yläpedille.

Itse menin aika lukkoon, Töissä edelleen oleva isäntä oli jo aikeissa soittaa lopetusaikaa, läheltä piti tilanteita kuulemma oli ollut jo aiemmin viikolla kun isäntä oli puuhaillut Naukkasen kanssa lattialla oli Nata pyrkinyt väliin ja murisemaan, mun aikana oli käyttäytynyt siivosti.
Nyt vaan aika oli ilmeisesti otollinen tapahtumalle, minä kun olin kuitenkin oven takana, poissa silmistä.

Nyt sunnuntaina pääsin itse näkemään koko tapahtuman, Nata meni isännän vierelle lattialle rapsutettavaksi, istui ihan viereen ja valui siitä iännän reiden päälle kyljelleen maate ja lapsen lähestyessä ensin murisi ja sitten paljasti purukaluston. Isäntä nappasi niskavilloista ylös ja nosti ulos jäähylle, sen jälkeen on oltu taas siivosti.
Mustasukkaisuus draamahan tämä on, toivottavasti tällä ohi menevä.

Koirille tuli tehtyä korkeampi kerrossänky eteiseen, Ihan sitä varten, että olisi paikka jossa saisi rauhassa maata ja laidat niin korkeat, että sekä koira, että lapsi ei toisiinsa ylettyisi jos haluaisi rauhassa olla.

Paljon tuli isännän kanssa pohdittua basenjin luonnetta, Hän kun on ollut niiden kanssa tekemisissä jo paljon ennen minua, Nataa en kuitenkaan pidä normi basenjia tiukempana ja näiden vuosien aikana on tullut useampi kymmenen itsekin nähtyä ja tavattua ja erilaisia omistajia jututettua.
Essi taas on tainnut hukata "muutaman harmaan" aivosolun tai sitten se on niin kuin olen epäillyt, osaksi beagle.

Ei liiku näiden korvien välissä mitään...

Mitä sä nyt siinä makaat?

Nopeasti on aika mennyt, vuosi ja 1 kk jo takana

Ajokoirallakin vielä jalka nousee, Tammikuussa tulee 10 vuotta täyteenProjekti aluillaan

Uuden mallausta, vanha näkyy vielä taustalla
Kahden kerroksen väkeä

Torstilta (B Andy Mcred) ja Jonnalta saatiin treenivideo, parivaljakko aloitti tokon/agin ja sekä omistaja, että ohjaaja ovat olleet otettuja pojan halusta työskennellä. Kotona on kuulemma arkerreltu väliin omistajan poissa ollessa ja tabascoa on kulunut, kiellettyjen asioiden valeluun, toivottavasti tuo menee ohi. Luonteelta on kuitenkin edelleen se sama rauhallinen viilipytty, kuin oli jo pentulaatikossa, kauppakeskuksessa oli kulkenut ensimmäistä kertaa kuin vanhatekijä, ei kuulemma tarvinnut pelätä huonoa käytöstä. Hieno pari!Kuulumisia saatiin myös Vantaalta, jossa Pasi on intoutunut kunnon basenji pojan tyyliin remontoimishommista, on irroittanut seinästä hyllyt ja listat ja askarrellut kaikkea pientä kivaa petauspatjoista alkaen, emäntä suhtautui asiaan onneksi hyvin ja oli iloinen kun kenkäkokoelma oli välttynyt muutostöiltä, suurimpana innoittajana tähän taitaa olla naapurin juoksussa olevat narttukoirat, miltä ei voi välttyä, keskellä kaupunkia asuvat.

Pasi pääsi kuitenkin tänään kastrointiin, toivottavasti helpottaa arki, meillä loppui aikanaan Jereltä muutostyöt ja ulvonta kuin seinään. Itse en koskaan kannata terveen koiran kastrointia, mutta kotiväen mielenrauhakin pitää ottaa huomioon ja jää tuosta pentueesta vielä kolme urosta edelleen pallillisiksi, joista kaksi on vielä kimppaa.

Ihan itsekseen tippui seinästä...

En se minä ollut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti