tiistai 17. marraskuuta 2015

PENTUJA

Vihdoinkin pitkällinen piinamme on päättynyt, Essi jakaantui viimein vrk 67 aamuna, saldona 2 pv tyttöä, bri tyttö ja 2 bri poikaa ja 2 pv poikaa, eli iso katras!

Essi päätti yllättämään vaikka sen kanssa viiteen aamulla valvoin, ei mitään merkkejä paitsi ahkera pihalla käyminen, jonka laitoin illalla syödyn muikkukasan piikkiin. Maanantaina kävimme eläinlääkärillä näytillä joka vakaasti oli sitä mieltä, ettei vielä jakaannu hetkeen, kun nisiinkään ei vielä ole noussut maitoa, sovimme käyvämme taas seuraavana päivänä näytillä, montaa ei kuulemma ole tulossa, 3, korkeintaan neljä....


Vaan kuinkas siinä kävikään, Essi oli laittanut ilmeisesti heti hulinaksi kun aamulla menin nukkumaan, sillä puoli seiska kun isäntä oli noussut sängystä, oli Nata vinkunut koiraportin luona "Tuola tapahtuu jotain mielenkiintoista!"

Niinpä isäntä tuli herättämään emännän ylös tsekkaamaan tilanteen,

Essi oli tehnyt pennut "koirien hotelliin" eli puisen laatikon alaosaan, jonka eteen oli työntänyt painavan nojatuolin, vaan niin oli nojatuoli vetäisty sivuun ja pennut tehty sinne, siinä olikin sitten mielenkiintoiset hetket kun vikinästä päätellen laatikossa oli jo useampi pentu, lopulta laatikosta löytyi 5 vielä märkää pentua.

Ja 45 minsaa myöhemmin syntyi viimeinen pentu, kaiken kaikkiaan siis 7 uutta vattuvarvasta! Emä ja pennut voivat hienosti.

Hauska kun pääsi vertaamaan pentueiden syntymää keskenään, sillä näiden 7 syntymiseen aikaa kului aika lailla sama kuin Essin edellisenkin pentueen syntymään, n.2 tuntia!

Pienin painoa 215g-254, kaikki ovat jänteviä ja eläväisiä! Suorastaan terhakoita tapauksia <3 p="">
Aamulla soitteln myös eläinlääkärille ja kerroin iloisen uutisen, kuulosti todella yllättyneeltä kun kerroin lukumäärä.

Mutta vettä tuntui tässä pentueessa olevan vähän vähemmän kuin edellisessä ja kun pentuja oli monta niin syntymäpainotkin pysyivät aisoissa vaikka etukäteen jo pelkäsin, että mitä 350 grammaisia mörssäreitä me saamme. Essi kävi vielä eilen kymmenen aikoihin kolmen kilometrin reippaalla lenkillä, eli hyvin jaksoi viimeiseen saakka,ehkä se osaltaan mahdollisti ripeän ja äänettömän synnytyksen.
Suuren pentueen vuoksi meillä on vielä muutama uros, sekä narttu vapaana, tiedustelut tervetulleita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti