keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Operaatio pennuillekoti

Jokaista pentua kohden olen varmasti vastannut valehtelematta n.15 sähköposti tiedusteluun, tex vietit, soitot ja facekyssärit siihen päälle.

Voi olla että olen turhankin tarkka joissain asioissa, mutta ihmiset eivät tunnu ymmärtävän kuinka paljon henkilöstä saakaan selville Facebookin, Googlen sekä kanssa kasvattajien kautta, ei vaadita kummoistakaan CSI toimintaa.

Parhaimmillaan samat ihmiset laittoivat kolmelle lähialueen kasvattajalle saman tekstin sanasta sanaan, kalasteltiin sitä parasta diiliä ja oman lukunsa soppaan tuo sijoitus-urosten kyselijät

a) Eivät suinkaan ole ilmaisia koiria, minkä moni tuntuu unohtavan.
b) Ei koko pentuetta _kannata_ sijoitukseen laittaa. Tämmöisille myydään automaattisesti eioota..

Kyselijät tuntuvat unohtavan usein, ettei kasvattajan ole pakko myydä juuri sinulle, vaan sinun tehtäväsi on vakuuttaa minut, miksi minun pitäisi myydä juuri sinulle?!.

Väitän, että jokainen kasvattaja pitää pennun mielummin vähän pidempään kotona kuin miettii myinköhän nyt oikeaan paikaan?.
Oma kiinnostus pentuun ei rajoitu siihen kun maksu on saatu ja perävalot katoavat pihasta.

Paljon ihmisestä kertoo myös kotisivut ja mahdollinen blogi ja suomenmaa on pieni kuka on kenenkin serkku, tyttöystävä tai työkaveri....

Tätä kirjoittaessa Lempi on onnellisesti muuttanut omaan kotiin kaverinsa kanssa ja sillä sujuu hienosti. Lopuillekkin on jo koti ehkä tiedossa ja niitä tullaan viikonloppuna katsomaan ja toivottavasti päässisivät pikkuhiljaa omii laumoihin, Mamman raitapaita muuttaa vasta sitten kun emäntänsä saa näytöt suoritettua, nyt kun tekee 14 tunnin päiviä niin Edi pysyy toistaiseksi täällä.

Ja mikäs sen parempaa, pennun kun olisin kotona halunnut pitää, mutta hallitus toistamieltä+ Jere menee pitkin seiniä eikä suvaitse pentuja ollenkaan näköpiirissään ja pihallakin jättää luun syönnin ja luikkii pentuja karkuun koko harja pystyssä äristen.


Pojat ovat kaikki jo hienosti sisäsiistejä, ulkona pääsevät käymään ihan vain oven avauksella, väliin 3 kertaa tunnissa, joskus taas kerta tuntiin riittää, lehti on omassa huoneessa lattialla ja ainoa siivottava asia on jos joku sattuu astumaan lehdellä olevaan kakkakikkareeseen ennen kuin ehdin sen korjata pois. Aamulla riittää että vaihtaa aitauksen pissapaperit pois, yöllä kun en käy ketään ulos laskemassa kakkoja pidättelevät aamuun. Fiksuja muksuja.
Ovat myös täysin ehdollistuneet vihellykseen, toivoa sopii että isona pääsevät joskus ilman hihnaa kirmaamaan. Tuhoja eivät ole tehneet, jos muutamaa tippunutta pyykkipojan maistelua ei lasketa.

Pojat liehittelemässä isoa tyttöä :)

Pissapapereiden polttoa

Andy 

Pasiainen ja takana Andy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti