keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Autohäkki, tee se itse projekti

Sopivaa auton perään mahtuvaa häkkiä olen itsinyt jo pitkään, Atlaksen autoboksia olen aina halunnut, mutten ole uskaltanut ostaa, koska mm Mustissa ja Mirrissä ei ole sellaista ollut kokeiltavana, tilaavat van keskusvarastolta jos on aikeissa ostaa.Erilaisilla palstoilla olen huhuillut että pääsisin testaamaan mahtuuko auton perään, mutta tuloksetta.

Marja-Leena oli ostanut itselleen Atlaksen 80, samaa jonka ostamista olin itse miettinyt, niin sitä sitten ajeltiin testaamaan miten istuu oman autonperään. No kyllähän se sinne meni, mutta sivuun jäi n. 25 cm alue ja eteen 20cm, hukkatilaa kun ei tuohon esim kauppakassia olisi mahtunut,  ja isännän työlaatikolle pitää olla myös tila, ja ei auto ei ole menossa vaihtoon, sitä on yksi jos toinen ehdottanut, hyvä ja halpa pitää ja ajaa, ja niin kuin mainoksessakin sanotaan "Astra ei jätä tielle"


Lisää kuvatekstiTuosta suurempi 100 cm, ei olisi enään mennyt korkeuden puolesta, joten ei auttanut kuin mennä asioimaan paikalliseen puutavaraliikkeeseen...

"Ja siitähän se ajatus sitten lähti" :)

Levyt vielä kokonaisena
Käsin mittoihin sahattuina

Tarvittavat kulmaraudat, pultit ja saranat

Oviin lukot

Pulttien reikien suurentamista

Projekti hyvin aluillaan 

Välisovituksessa sopi kuin hansikas käteen.

Kaikista inhottavinta oli sahata levyjä, tavan saha kun yrittäää kokoajan hakea jotain suuntaa, suoraa kuitenkin saatiin aikaan, levyihin porattiin reiät, joiden läpi painettiin pultit, ns aukeamattomat. Hieman meinasi sappi alkaa kiehumaan kun kauppiaan itsensä valitsemat pultit eivät mahtuneet kulmaraudoista läpi, isäntä onneksi neuvoi porakoneen käytön niiden suurentamiseksi.

Ovet
Ovet teetettiin oppilastyönä ja itse koululla ne pulverimaalasin.

Sovitusta, ja edelleen sopii :)

Valmis tuotos maalattiin hionnan jälkeen mattamustaksi ulkoa, harmaaksi sisältä. Hyvin mahtui istumaan, eikä korvatkaan ottaneet kiinni.

Ovet kiinni, lukot eivät aukoa vaikka kuinka itse ulkopuolelta ovia "rynkytin"
Pohja jätettiin avonaiseksi, osittain siitä syystä, että tarpeenvaatiessa tuohon on mahdollista laittaa väliseinä, niin on helppo vain pujottaa alakautta paikoilleen. Mallinsa takia, häkkiä ei voi peräkontista vain nostaa vaan häkin edessä olevat takapenkit kiilaavat sen tiukasti paikoilleen, ne pitää siis kaataa jos häkkiä haluaa liikuttaa. leveyttä 60 cm, syvyytta alhaalta 75 cm ja korkeutta , 62 cm.


Laskelmaa kustannuksista

Vesivaneri 6.5 mm   n. 27 e
Saranat 4kpl               10 e
Kulmaraudat 14 kpl    12 e
Pultit ja ruuvit              5 e
Ovet 2kpl                   20 e
Salvat 2kpl                  8 e
Spraymaalit 3 prk       12 e

Eli kokonaiskustannut noin 95 e, mutta on sellainen kuin olen halunnut, sopii just eikä melkein :) 
Projektin toteutin itsekseni, isäntä onneksi neuvoi jos apua tarvitsi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti