torstai 15. toukokuuta 2014

Torstaita

Päivä kulutettiin huoltamalla asunto-autoa, asentamalla häkit tukevasti kiinni, turvaistuin ja kuljettamalla tarvittavia tavaroita autoon, mistä tärkein on ehdottomasti grilli, suomalaiset ovat grilli kansaa ;)

Illan suussa Naukkanen pääsi hetkeksi mummulle hoitoon kun emäntä kävi harjoittelemassa Jeren, Essin, Kaukon ja Lempin kanssa näyttelyissä tarvittavia taitoja. J-P:n kanssa laitoimme koirat vaihtoon, eli mulle Kauko ja J-P.lle Essi, Essi on onneksi niin hyvin sisäänajettu näissä hommissa, ettei se hätkähdä vaikka annettaisiin vieraalle liikutukseen.

Ensi metrit Kaukon kanssa olivat mielenkiintoiset, hihna tiukalla, askellajia hakien, mutta muutaman kerran jälkeen liikuttiin jo mallikkaasti löysällä hihnalla, showkoiran elkein. Häntä vain on villi tapaus, se kun ei jatkuvan hännän heilutuksen takia asettunut mihinkään :)

Lempikin liikkui nätisti kun ruokapersona tapauksena huomasi, että multa saa makkaraa! Turkki tuolla on niin superluhyt, että kateeksi käy ja häntä on todella hieno, mistä lie tullut?.

Jeren kanssa homma oli muuttunut entistä mielenkiintoisemmaksi, heti häkistä pois otettua nousi karvat pystyyn ja kuljettiin piikkisikana ja äristiin ja muristiin kaikille, tutuille ja tuntemattomille. Liikuttiin kuitenkin vieressä lennokkaalla ravilla, eli kaikki ei ollut unohtunut.

Kentän toisessa päässä päästin vapaaksi ja harjoittelimme vapaana, kaikki käskyt: Sivulle, viereen, maahan, pujottele, koske, tule, seuraa... sujuivat hienosti. Mutta edes juoksuiseen tuntemattomaan narttuun ei haluttu tutustua, vaan ärjyen oltiin sillekkin.

Tuo on siitä omituinen ja mielenkiintoinen tapaus, että sen perusärinä on ihan feikkiä ja pitää omaa esitystään yllä jos siihen ei puutu pysyy sillä tasolla, komentamisesta vain nousee uusi vaihde silmään, ja silloin ärinän kohteena on hihnan päässä olija. Paljon tuo on opettanut.

Mukava oli myös huomata, että itse on tosi hyvässä kunnossa, puolentoistatunnin spurttailujen jälkeen olo oli kuin vetreällä gasellilla ;)

Viikonlopun jälkeen tässäkin torpassa on taas viisikoiraa, sitä siis odotellessa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti